Dette arrangement er udløbet

Åbning af ny udstilling: Friezes and Borders

Torsdag 01. juni 2023
Viborg Kunsthal,
Riddergade 8 8800 Viborg
Find vej
Friezes and Borders // Javier Tapia

Åbning af udstilling

Viborg Kunsthal er glade for at kunne invitere til åbning af udstillingen 'Friezes and Borders' af Javier Tapia i Trappegalleriet torsdag d. 1. juni 2023, kl. 19.00-21.00.

Der vil være åbningstale ved udstillingsleder Bodil Monrad og blive serveret et glas og lidt snacks. Kunstneren vil være tilstede til åbningen og der vil være gratis adgang i tidsrummet kl. 19.00-21.00.

Udstillingen er lavet i samarbejde med Art Hub Copenhagen.

Om kunstneren
Javier Tapia (f. 1976) er uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi. Han har senest haft soloudstillinger på Huset for Kunst og Design og Tranen og har deltaget i en lang række internationale sammenhænge, blandt andet på Vincent Price Art Museum, LA og The National Museum of Fine Arts Chile.

Kernen i Javier Tapias tværæstetiske praksis er koloniseringen og dens konsekvenser. Javier Tapia, der er født i Chile, etablerer i sine værker en kritisk dialog, der er fast forankret i hans egen position som del af BIPOC/Black, Indigenous and People of Colour.

I Tapias installatoriske værker møder man både bildæk, plastik swimmingpools, palletanke, objekter fra kulturhistoriske museer og meget andet, der i sin sammenstilling skaber fortællinger om de sociale kampe, vi oplever rundt om i verden.

Udstillingen 'Friezes and Borders' af Javier Tapia kan opleves i Trappegalleriet på Viborg Kunsthal indtil d. 30. juni 2023.