Residencyprogrammet indeholder:

Individuelle værkstedsfaciliteter ved Viborg Kunsthal og indkvartering i et værelse i kunsthallens 250 m2 store villa få minutters gang fra kunsthallen og med direkte adgang til Viborgsøerne.

Et rejsestipendium på 3000 DKK.

Et månedligt stipendium på 5000 DKK. til at dække leveomkostninger, transport samt materialer og produktion.

Faglig sparring, samarbejde og udvekslinger med kunsthallens personale, lokale kunstnere, kuratorer og andre aktører. 

Et lokalt forankret netværk af frivillige medværter, som introducerer til lokalområdet og hjælper med praktiske foranstaltninger. 

Formål og forventninger:

Formålet med Riddergade AIR er at skabe forbindelser mellem residenterne og danske kunstnere, og facilitere nye muligheder for international udvikling af den danske samtidskunstscene.

Residencyprogrammet tilbyder muligheder, hvor det er op til den enkelte resident at være opsøgende og deltagende. 

Samarbejdspartnere:

FAQ - Ofte stillede spørgsmål

Professionelle, internationale billedkunstnere, der kan dokumentere udstillingserfaring inden for en kunstfaglig kontekst samt tidligere samarbejder med kuratorer på et professionelt niveau.

Forår: 25. marts - 24. juni 2024
Efterår: 19. August - 18. november 2024

Der er lukket for ansøgninger til Riddergade AIR 2024.

Der er open call for ophold i Riddergade AIR én gang årligt. 

Til skemaet skal desuden vedhæftes en samlet PDF med motiveret ansøgning på max 1 side, cv på 1 side samt portfolio med max 6 billeder.

De deltagende kunstnere udvælges derefter af en kunstfaglig jury:

- Søren Taaning, rektor for Det Jyske Kunstakademi
- Kirstine Schiess Højmose, leder af Aarhus Billedkunstcenter
- René Schmidt, repræsentant fra Kunstforum Viborg og BKF, medlem af Akademirådet
- Bodil Johanne Monrad, udstillingsleder ved Viborg Kunsthal

Et ophold varer tre måneder. Vi forventer, at du er til stede under hele dit ophold ved Riddergade AIR.

Hvilken periode man ønsker, kan man angive i ansøgningsskemaet. Under opholdet får man adgang til værkstedsfaciliteter, i enten grafisk værksted (printshop) eller studio.

I forbindelse med opholdet kan man ansøge om værkstedsfaciliteter i enten grafisk værksted eller studio

Riddergade AIR - Grafisk Værksted

Riddergade AIR, Grafisk værksted.

Riddergade AIR, Grafisk værksted.

Riddergade AIR tilbyder et værelse i en 250 m2 villa få minutters gang fra Viborg kunsthal med direkte adgang til Viborgsøerne.

Der vil i perioder bo op til flere kunstnere samtidig i villaen. Det forventes derfor, at man tager hensyn til hinanden, rydder op og gør rent efter sig selv under hele opholdet. Der er vaske- og tørrefaciliteter.

Riddergade AIR - Villa

Riddergade AIR

Riddergade AIR

- At du under dit ophold afholder et eller flere arrangementer, f.eks. en artist talk eller en værkpræsentation/åbent atelier.
- At du har lyst til at deltage i det levende og kreative kunstmiljø omkring Viborg Kunsthal, og deltager i arrangementer afholdt af kunsthallen.
- At du er nysgerrig på og har lyst til at deltage i det lokale og nationale fællesskab og kunstmiljø.
- At du bidrager til Viborg Kunsthals digitale platforme med bl.a. billeder, video og online tilstedeværelse. Del dit ophold med os ved at bruge følgende tags: #riddergadeair @viborg_kunsthal.

Der vil i perioder bo op til flere kunstnere samtidig i villaen. Det forventes derfor, at man tager hensyn til hinanden under hele opholdet.

Som resident får du faglig sparring, samarbejde og udvekslinger med kunsthallens personale, lokale kunstnere, kuratorer og andre aktører.

Vi samarbejder med:

Derudover tilbyder vi et lokalt forankret netværk af frivillige medværter, som introducerer til lokalområdet og hjælper med praktiske foranstaltninger. 

Riddergade AIR er støttet af Viborg Kommune samt Statens Kunstfond.

I 2024 har det givet os mulighed for at tilbyde deltagende residenter et stipendium på 18.000DKK som tilskud til materialer, leve- og rejseomkostninger. 

Hvorvidt det samme beløb vil gælde for Riddergade AIR 2025 afhænger af, hvilken økonomisk støtte der kan tilvejebringes. 

 

Det anbefales, at du ankommer til residenciet via Midtjyllands Lufthavn eller Viborg Station, hvor de frivillige værter vil kunne afhente dig.

Brug evt. rejseplanen til at planlægge din rejse.

Det er ikke muligt at få en udstilling på Viborg Kunsthal i forbindelse med dit ophold i Riddergade AIR. Vi modtager gerne udstillingsforslag via mail på viborgkunsthal@viborg.dk

Riddergade AIR har desværre kun plads til dig. 

Hvis du ønsker besøg under dit ophold, er der flere overnatningsmuligheder i byen fx Oasen. Kontakt viborgkunsthal@viborg.dk hvis du har yderligere spørgsmål.

Der vil i perioder under dit ophold bo op til flere kunstnere i villaen. Vi forventer derfor, at man tager hensyn til hinanden, rydder op og gør rent efter sig selv under hele opholdet.