Residenter 2021
Den nuværende situation med covid-19 gør at mange ting er usikre, men vi håber, at vi kan gennemføre vores residencyprogram i 2021.
Hvis det ikke bliver muligt at gennemføre et fysisk ophold, håber vi at kunne gennemføre det digitalt - og herigennem vil vi fortsætte vores arbejde med at skabe netværk mellem internationale og danske kunstnere.
Læs herunder om de fire kunstnere udvalgt til at deltage i residencyprogrammet 2021.
Liliana Basarab (R)
Liliana Basarabs kunstneriske praksis er socialt engageret og udfolder sig igennem flere forskellige medier som keramik, skulptur, tekstil, tegning, performance og video. Med sine værker udforsker hun sociale konstruktioner og kønsproblematikker og udfordrer begrebet repræsentation og simplificerede, eviggyldige forestillinger om skønhed og sandhed. Hun interesserer sig for de marginaliserede og usynlige historier, hvilket også er udgangspunktet for hendes ophold i Riddergade AIR, hvor hun vil dykke ned i den græske mytologi og særligt de mere ukendte kvindelige karakterer. Med tekstiler, broderi og tegning vil hun genfortolke legenden om troldkvinden Circe fra et nutidigt feministisk perspektiv.
Andrej Polukord (LT)
Andrej Polukord arbejder med maleri, installation, performance, fotografi og videokunst. Med humor, fysisk eventyr og storytelling behandler hans værker tematikker som hverdagsliv, økologi og forholdet mellem menneske og natur. Polukord skaber ustabile miljøer og absurde situationer, der producerer uforudsigelige konsekvenser, dobbeltbetydninger og tvetydighed. Under sit ophold i Riddergade AIR vil han arbejde videre på sit igangværende fotografi- og performanceprojekt ’Woodstatues’, der udforsker og dokumenterer menneskets og kapitalismens aftryk på landskabet og naturen omkring os.
Alice Pamuk (F)
Alice Pamuk arbejder med lys, installation, video og tekst, og hendes værker stammer ofte fra undersøgelser inden for lyd og musik. Under hendes ophold i Riddergade AIR vil hun arbejde med en lydinstallation baseret på det talte ord. Hun interesserer sig for, hvad der kan laves med stemmer i et rum, hvor lyden kommer ud gennem højtalere. For at gøre det, udfører hun vidtgående kompositionsarbejder baseret på optagelser og samarbejder med forskellige kunstnere, som bidrager på forskellig vis. Hun planlægger under sit ophold også at lave optagelser udendørs, tage billeder og lave tegninger inspireret af korttegninger og af hendes nuværende placering i Danmark.
Joshua Legallienne (UK)
Joshua Legallienne (f. 1985) er en non-binary kunstner fra England. Legallienne arbejder med lydkunst uden brug af højtalere og elektronik. I løbet af sit ophold vil de skabe en serie af nye værker, hvor de udelukkende anvender transparente materialer. Værkerne vil tage form af performance og tredimensionelle skulpturer, der producerer akustisk lyd gennem resonans og kinetisk bevægelse. En del af deres værker vil være stedsspecifikke og bl.a. tage udgangspunkt i Søndersø og Nørresø, for på den vis skabe en dialog med de lokale omgivelser. Den dialog håber de også på at kunne skabe på kryds og tværs i lokalbefolkningen, så alle får mulighed for at få en oplevelse med deres kunst.