Den nuværende situation med covid-19 gør at mange ting er usikre, men vi håber, at vi kan gennemføre vores residencyprogram i 2021.

Hvis det ikke bliver muligt at gennemføre et fysisk ophold, håber vi at kunne gennemføre det digitalt - og herigennem vil vi fortsætte vores arbejde med at skabe netværk mellem internationale og danske kunstnere.

Læs herunder om de fire kunstnere udvalgt til at deltage i residencyprogrammet 2021.

Johanna Mangold, 2021

Johanna Mangold (D)

Johanna Mangold arbejder med tegning, skulptur og virtual reality, og interesserer sig for at forbinde analoge medier med digitale eller virtuelle aspekter. Tematisk er hun optaget af det ubevidste, som drømme og arketyper, forståelsen af ​​forskellige bevidsthedstilstande og hukommelse og konstruktionen af individuel mytologi. Under sit ophold vil hun arbejde med at udvikle en intermedial, rumlig installation, som bærer arbejdstitlen mother darkening. Her vil hun udforske begrebet ’mor’ og arbejde med både skulptur, tegning, video og tekst, hvor nogle af delene bl.a. skal indgå i et VR-værk.
Johanna Mangold // 22. marts - 28. juni. 2021
Johannes Büttner, 2021

Johannes Büttner (D)

Johannes Büttners kunstneriske praksis er socialt engageret og udfolder sig gennem skulptur og performance. Han udforsker de prekære forhold i vores samtid, og forholdet mellem menneske og mekaniseret arbejdskraft er et tilbagevendende tema i hans værker. Værkerne trækker på en bred vifte af materiale, herunder overlevelseslitteratur og pseudovidenskabelige fænomener så som apokalyptisk frygt og modkultur, som hænger sammen med samtidens frygt for, at verden skal kollapse. I løbet af sit ophold vil han fokusere på at planlægge, udvikle og skabe et nyt værk, hvor han undersøger de prekære arbejdsforhold i den globale ’gig economy’ og fremtidens arbejde i den digitale kapitalisme.
Johannes Büttner // 22. marts - 28. juni. 2021
Mustafa Boga, 2021

Mustafa Boga (UK)

Mustafa Boga har en baggrund indenfor journalistik og film og bruger dette i sin kunstneriske praksis, hvor han er optaget af de grænser, der adskiller virkelighed og oplevet virkelighed. Hans værker er inspireret af hans egen familiehistorie, barndomsminder og personlige oplevelser og beskæftiger sig direkte med emner som køn, national identitet, militarisme, maskulinitet og seksualitet. Han arbejder på tværs af en række forskellige medier, herunder bl.a. fotografi, video, grafik og installation, og under sit ophold vil han fordybe sig i at skabe nye værker i frihåndsbroderi på maskine. En metode, som han blev opslugt af under Corona-nedlukningen i 2020.
Mustafa Boga // 23. august - 29. november 2021
Tina Willgren, 2021

Tina Willgren (S)

Tina Willgren arbejder hovedsageligt med augmented reality (AR) og levende billeder, som hun skaber i den software, man normalt anvender til at udvikle computerspil. Hendes værker tager sit udgangspunkt i kroppens og sindets forhold til den teknologiske udvikling og de kognitive processer, som er involveret i at sætte verden sammen i internet-æraen. I løbet af sit ophold vil hun eksperimentere med forskellige printteknikker og skabe nye billeder og animationer, der folder sig ud gennem augmented reality.
Tina Willgren // 23. august - 29. november 2021