Om udstillingen

Med udstillingen Kaleidoscope undersøger den dansk-finske billedkunstner Anna Taina maleriets performativitet og iscenesætter maleprocessen i en stedsspecifik totalinstallation i kunsthallens østfløj.

Installationen består af flere 'spejlstande' projiceret med lys, som reflekterer geometriske lysformer på udstillingsrummets vægge. Ved at røre ved 'spejlstanderne' kan besøgende aktivere udstillingen, og derved skabe nye refleksioner rundt i lokalet.

I løbet af udstillingsperioden vil Anna Taina aktivere installationen i flere maleriperformances med de roterende 'spejlstandere' som værktøj i maleprocessen og derved skabe et udvidet maleri, hvis udtryk aldrig er statisk, men dynamisk og i konstant forandring.

Om kunstneren
Anna Taina (f. 1986) er uddannet Master of Fine Arts ved Royal Institute of Art i Stockholm og ved Det Kongelige Danske Kunstakademi i København (2009-2015). Taina har udstillet ved flere gallerier, kunsthaller og institutioner i både ind- og udland. De seneste år inkluderer en soloudstilling ved Charlotte Fogh Gallery i Aarhus og Galleria Huuto i Helsinki, Finland. I 2016 blev hun præmieret for sit performanceværk ”Full Time Work” af Statens Kunstfond, som hun siden har vist på flere udstillinger i Danmark, senest til en gruppeudstilling i Kunsthal Kongegården i Korsør. 

Kaleidoscope åbner torsdag den 16. maj 2024, kl. 19.00-21.00.