Om udstillingen

Samarbejde mellem tre institutioner

Udstillingen med Banaan Al- Nasser er den tredje udstilling i det nyetablerede samarbejde mellem de tre institutioner Viborg Kunsthal, Viborg Animation Festival og Art Hub Copenhagen. Projektet er sat i værk ud fra et fælles ønske om at skabe synlighed og udvide kendskabet til aktuelle billedkunstnere hos nye målgrupper på tværs af landet.

I forbindelse med udstillingen faciliterer Viborg Kunsthal i samarbejde med Art Hub Copenhagen tirsdag den 14. november samtale og formidlingseventen Free Lunch. Her kan Banaan Al- Nasser opleves i en samtale om udstillingen. Bestil billetter til arrangementet her

Om kunstneren

Banaan Al- Nasser (f.1982) er en jordansk/palæstinensisk mixed-media kunstner. Hendes praksis arbejder med spørgsmål om identitet og kultur. Banaan Al- Nasser’s værker har ofte en tydelig social, poetisk og politisk karakter. Hendes levede erfaring har givet hende næringen til at sidestille og undersøge spiritualitet, kreativitet, og menneskelige værdier i Mellemøsten såvel som Vesten. Værkerne tager ofte form af hverdagsobjekter, som er ladet med symbolværdi, der krydser og udfordrer landegrænser, klasseskel og kulturelle narrativer.

Banaan Al- Nasser har en MFA fra det kongelige Danske Kunstakademi (2018) og har vist værker på blandt andet ARoS kunstmuseum (Aarhus), Fatamorgana (København) og Betty Nansen Teatret (København).

Læs mere om Banaan Al- Nasser.

Fernisering

Udstillingen åbner torsdag den 2. november 2023, kl. 19.00-21.00 med velkomst og åbningstale ved Bodil Johanne Monrad, udstillingsleder på Viborg Kunsthal og Marie Braad Larsen, kurator ved Art Hub Copenhagen.

Udstilling vises i Trappegalleriet på Viborg Kunsthal 02.11.-30.11.2023 og er en del af et større samarbejde mellem Art Hub Copenhagen, Viborg Animation Festival og Viborg Kunsthal. Læs mere om samarbejdet her.

Udstillingen åbner torsdag den 2. november 2023, kl. 19.00-21.00.