Om udstillingen

De vise sten er en af de mest eftersøgte skatte i alkymiens verden, og i århundreder har alkymister verden over forsøgt at sammensætte og skabe den magiske mikstur der efter sigende skulle give evigt liv og gøre det uædle ædelt. Omkring år 1660 var den danske alkymist Valdemar Daa overbevist om, at han havde fundet de vise sten, men ifølge historien gik glasset indeholdende den værdifulde væske i stykker, og Daa var aldrig i stand til at bevise sit fund.

Startende ved dette specifikke øjeblik i slutningen af 1660’erne, inviterer udstillingen ”Corridor III: Valdemar Daa” de besøgende til at træde ind i en tankegang hvor forskellige former for mystisk viden og tro sejrede over den i dag gældende videnskab. De besøgende vil kunne tage en rejse gennem alkymiens mystik, den menneskelige tro på naturlige materialers potentiale for at indeholder fantastiske kræfter og én persons ekstreme søgen efter det umiddelbart umulige.

På Viborg Kunsthal vil insitu udvikle en udstilling hvor hvert rum vil udforske specifikke emner relateret til Valdemar Daa, som i dag ligger begravet i Viborg Domkirke. Udstillingen vil præsentere en blanding af særligt kommissioneret kunstværker og eksisterende værker af både etablerede og nye kunstnere så vel som en præsentation af researchbaseret artefakter fra samarbejder med eksperter fra andre felter.

insitu er et kuratorisk initiativ bestående af Marie Graftieaux, Nora Mayr, Gilles Neiens and Lauren Reid, og et non-profit udstillingssted for samtidskunst i Berlin grundlagt I 2012.

Deltagende kunstnere
A/A (Andreas Greiner & Armin Keplinger), Irina Birger, Jenny Brockmann, Nika Fontaine, Helene Hellmich, huber.huber, Kitty Kraus, Alicja Kwade, Julian Rosefeldt, Elsa Salonen, Scene Everything, Troika og Virginie Yassef.

Fernisering torsdag den 23. juni 2017, kl. 19.00.

The Sleepover
I projektet ‘The Sleepover’ tager en række kunstnere, kunstnergrupper og kuratorer ophold i Riddergade AIR, Viborg Kunsthals kunstnerbolig. Med udgangspunkt i kunsthallernes særlige kompetence i arbejdet med de levende og skabende kunstnere har de på residency-opholdet haft mulighed for at udvikle nye måder at tænke kunstinstitutioner og deres ressourcer på. Resultatet er tre udstillingsperioder, hvor kunsthallens ramme, udstillinger og netværksdannelse nytænkes.

Projektet The Sleepover er en del af Aarhus 2017.

Læs pressemeddelelse i forbindelse med udstillingen her.
Læs pressemeddelelse på engelsk her.