Om udstillingen

Andy Holden bruger tegnefilm til at præsentere en meget anderledes måde at tænke over kunst på. Delvist som forelæsning, som dokumentar, som konspirationsteori, undersøger filmen hvordan de 'love', der gælder indenfor tegnefilm kan bruges til at skabe mening i verden vi lever i. Bl.a. ved at fokusere på, hvordan de fysiske love, der gælder indenfor tegnefilmen, udfordrer de normale betingelser for tyngdekraft, kraft og hastighed. I filmen inviterer kunstnerens avatar beskueren til at undersøge en verden, hvor love som ’alting falder hurtigere end en ambolt’ får samme kritiske opmærksomhed som filosofi, fysik og politik.

Andy Holden udforsker tegnefilmens rolle og den forhold til verden omkring os. Han ser på, hvordan tegnefilmen har indflydelse på nutidig kunstpraksis og har en teori om, hvordan tegnefilmen kan hjælpe os med at forstå verden omkring os. Han mener, at den i stigende grad er kommet til at ligne tegnefilmslandskab; Et rum hvor alt er muligt og et nyt sæt love er dannet.

Kendetegn ved Holdens praksis er udvekslingen mellem det barnlige blik, som undersøger verden og den samtidige bevidsthed om livets dysterhed. Dette bliver ofte bearbejder i tilbagevendende tematikker som historie, hukommelse, nostalgi og filosofisk undersøgelse.

Om kunstneren:
Andy Holden (f. 1982) bor og arbejder i Bedfordshire, Storbritannien. Han er uddannet fra Goldsmiths (London) i 2005. Han kom særligt i søgelyset af offentlighed i 2010 for hans 'Pyramid Piece' og 'Return of the Pyramid Piece', udstillet i Art Now-serien på Tate Britain. I 2017 var han shortlistet på Venedig Biennalen til The Future Generation Art Prize. Hans næste større værk præsenteres den 10. september 2017 af ARTANGEL i London på The Former Newington Library.

Åbning af udstillingen:
Pop-up udstillingen vil blive præsenteret af Viborg Kunsthal i Det gamle Rådhus, Stænderpladsen 2, 8800 Viborg. Bygningens lokaler, der tidligere har fungeret som retslokaler, vil blive indrettet som en episk labyrint, som undersøger kunstnerens teori om at tegnefilm kan hjælpe os til at forstå verden omkring os – som Holden i stigende grad mener, er kommet til at ligne tegnefilmslandskabet; Et rum hvor alt er muligt og et nyt sæt love er dannet.

Fernisering søndag den 10. september, kl. 15.30 i Det gamle Rådhus, Stænderpladsen 2, Viborg.

Udstillingen er en del af Aarhus 2017.

Samme dag kl. 14.00 åbner ‘Viborg Manga og Anime Museum’ på Hjultorvet i Viborg, arrangeret af The Animation Workshop til Viborg Animations Festival.

Læs pressemeddelelse i forbindelse med udstillingen her.
Læs pressemeddelelse på engelsk her.