Om udstillingen

Det israelske kunstner- og filmproducentpar Michelle og Uri Kranot vil med deres nyeste projekt Nothing Happens udforske den narrative form og måden, hvorpå man som tilskuer iagttager og bliver iagttaget.

Nothing Happens er både en kortfilm og en VR-oplevelse, som søger og bryder grænserne for, hvad animation kan. Værket bevæger sig i grænselandet mellem installationskunst, teknologi og animation og det både udfordrer og udstiller sin beskuer. På Viborg Kunsthal kan man opleve en videoinstallation og se den prisvindende kortfilm, der inviterer en kraftfuld, filmisk rejse. Man bliver som publikum suget ind i animationens unikke og sanselige atmosfære, hvor Kranot-parret leger med fortælleformen og beskuerens rolle.

Michelle og Uri Kranot har de sidste tre år i træk vundet priser og været en del af det officielle program ved Annecy International Animation Festival.

  • 2017: Nothing Happens (Short Film Competition, VR@Annecy, vinder af “Prix André Martin” og “Prix Festivals connexion Région Auvergne-Rhone-Alpes”)
  • 2016: How long, not long (Short Film Competition, vinder af FIPRESCI Award)
  • 2015: Black Tape (Short Film Competition)

Projektet er støttet af: Det Danske filminstitut, Viborg Kommune, Den Vestdansk Filmpulje, Le Centre national du cinéma et de l'image animée og er en del af Expanded Animation, som kan opleves under Viborg Animation Festival (VAF).

Udstillingen åbner den 14. september, kl. 19.00 og er støttet af Statens Kunstfond.

Læs pressemeddelelse i forbindelse med udstillingen her.
Læs pressemeddelelse på engelsk her.