Om udstillingen

Med udgangspunkt i deres residency-ophold på Viborg Kunsthal i 2016 præsenterer The Common Guild en soloudstilling af den Glasgow-baserede kunstner Michael Stumpf. Det er den tredje og sidste udstilling i The Sleepover-projektet, som er en del af programmet ved Aarhus 2017.

Stumpf har udviklet en kompleks skulpturel installation med støbte, udhuggede, syet og fundne objekter – der alle tager udgangspunkt i Viborgs historie og geologi. I installationen indgår der blandt andet en række støbte kampesten – en reference til vandreblokke, sten bragt hertil af istidens gletcherstrøm. Der er henvisninger til digte af Ursula K. Le Guin og til systemer af nuller og ettaller fra binærkoder - Stumpf anvender sine skulpturer til at stille spørgsmål om materialitet og den teknologiske virkelighed, som vi lever i.

Udstillingen udfordrer vores opfattelse af den omkringværende fysiske virkelighed ved at inddrage virtuelle elementer. Stumpf har i samarbejde med The Animation Workshop skabt et augmented reality univers, hvor en mundblæst glasbeholder kommer til live. De digitale elementer skaber en forstørret eller udvidet virkelighedsopfattelse – værkerne bliver levendegjort for øjnene af os. Stumpf er både seriøs og humoristisk, når han påstår, at de digitalt levendegjorte objekter har en historie at fortælle, der ellers ville være skjult for os. I sine værker antyder Stumpf nye narrativer, der er med til at danne en moderne mytologisk fortælling om vores samtid.

Om kunstneren
Michael Stumpf (født i Mannheim, Tyskland) studerede Skulptur ved Statskunstakademiet i Karlsruhe (1996-2001) og modtog en MFA fra Glasgow School of Art (2004). Han gør i sit kunstneriske arbejde brug af en bred vifte af materialer og arbejder med forskellige processer for at udforske den skulpturelle form, produktion af den og oplevelsen af objekter.

Fernisering torsdag den 14. september 2017, kl. 19.00.

The Sleepover
I projektet 'The Sleepover' har en række kunstnere, kunstnergrupper og kuratorer taget ophold i Riddergade AIR, Viborg Kunsthals kunstnerbolig. The Common Guild blev i 2016 inviteret til projektet 'The Sleepover', hvor Viborg Kunsthal ønskede at udvikle nye måder at tænke kunstinstitutioner og deres ressourcer på. Udgangspunktet har været et ophold i kunsthallens kunstnerbolig, hvor en række kunstnere og kuratorer har udviklet nye ideer og udstillingskoncepter. Resultatet er i 2017 blevet til tre udstillingsperioder, hvor kunsthallens ramme, udstillinger og netværksdannelse nytænkes.

Projektet 'The Sleepover' er en del af Aarhus 2017.

Læs pressemeddelelse i forbindelse med udstillingen her.
Læs pressemeddelelse på engelsk her.