Om udstillingen

Udstillingen YOU præsenterer værker af den dansk-ukrainske kunstner Sergei Sviatchenko (f. 1952). Den internationalt anerkendte, Viborg-baserede billedkunstner har gennem de sidste 25 år haft adskillige solo- og gruppeudstillinger i både Danmark, USA, Canada og det meste af Europa, senest på bl.a. Gestalten Art Space i Berlin og i Museums Quartier Vienna i Østrig.

YOU
Udstillingen YOU præsenterer udviklingen i Sviatchenkos metode, hvor han henter inspiration fra bl.a. modernisme, konstruktivisme, surrealisme og rock musik.

I seks forskellige medier: maleri, kollage, tekstil, fotografi, film og skulptur, indfører udstillingen i kunstnerens rumlige tankegang og understreger, hvordan hans arbejde i forskellige medier overlapper og påvirker hinanden.

Fokus for udstillingen er ‘linjen’, og alle værkerne arbejder derfor på forskellig vis med den – i mødet mellem horisontale og vertikale forbindelser: Et punkt, hvorfra alting starter i Sviatchenkos univers. En form for grundsystem i hvert værk, der bygges op fra bunden ved at forholde sig til de fysiske rammer omkring os.

Om kunstneren
Sergei Sviatchenko er er oprindelig uddannet i kunst og arkitektur ved Kharkovs kunstakademi i Ukraine og har en Ph.d. fra arkitektskolen i Kiev, Ukraine. I 1990 flyttede han til Danmark og har siden boet og arbejdet i Viborg. I 2002 etablerede han udstillingsstedet Senko Studio, hvorfra han kuraterede skiftende udstillinger med unge kunstnere og fotografer frem til 2009. Herefter grundlagde han kunstprojektet Close Up and Private, et igangværende foto-projekt, der giver et nutidigt blik på stil, mode og klassiske detaljer.

Udstillingen åbner den 16. marts og er støttet af Statens Kunstfond.

Læs pressemeddelelse i forbindelse med udstillingen her.
Læs pressemeddelelse på engelsk her.