Om udstillingen

Hvad sker der med vores opfattelse af maleriet, når rummet inddrages eller man som beskuer, kan gå ind i værket og blive omsluttet af det?

Billedkunstner Trine Boesen vil med udstillingen Into Dimension skabe et maleriinstallatorisk projekt, der blander flere medier i et univers, som skifter form fra rum til rum. Der er både tale om tegning, maleri, lyd og animation, når Boesen indtager Viborg Kunsthals hovedfløj med den stedspecifikke udstilling. Hendes sammensatte, vildtvoksende og dynamiske univers folder sig ud både indenfor og udenfor billedrammerne og suger beskueren ind i uendeligheden.

Boesens interesse for perspektivet og uendeligheden ses i form af hendes arbejde med maleriet i det udvidede felt, hvor hun fører maleriet videre ud på væggen og derved inddrager rummet for at danne dialog mellem værk, rum og beskuer. Iscenesættelsen er med til at skabe en rumlig oplevelse og inviterer gæsten selv til at erindre, opdage, associere og mærke værkerne med kroppen.

Om kunstneren
Trine Boesen er født i 1972 i Gl. Rye og uddannet på Det Jyske Kunstakademi 1995-97 og Det Kongelige Danske Kunstakademi 1997-2002. Boesen er bl.a. repræsenteret ved Ny Carlsberg Fondet, KUNSTEN, Vejle Kunstmuseum, Trapholt, ARoS, Nykredit og Albert Knox., New York. Hun bor og arbejder I København.

Udstillingen åbner torsdag den 6. december 2018, kl. 19.00.

Udstillingen er støttet af:
Statens Kunstfond
Oticon Fonden
15. Juni fonden
Beckett-fonden
Aage og Johanne Louis-Hansens Fond
Grosserer L. F. Foghts Fond
Toyota Fonden
Knud Højgaard fond
Billedhuggeren, Professor Gottfred Eickhoff og hustru, Maleren Gerda Eickhoffs Fond

Læs pressemeddelelse i forbindelse med udstillingen her.
Læs pressemeddelelse på engelsk her.