Om udstillingen

Det er et fantastisk univers, som den danske billedkunstner Kaspar Oppen Samuelsen inviterer indenfor i Viborg Kunsthals hovedfløj. Udstillingen While the Others got Composed; the Foot and the Dial went for a Stroll består af nye skulpturer og malerier, skabt specifikt til udstillingen.

I udstillingsrummene er forskellige karakterer fra Kaspar Oppen Samuelsens fabulerende og humoristiske billedunivers installeret mellem hinanden. Som de står der, store skulpturer skåret i metal, små keramikskulpturer installeret på borde eller malet i stor skala på lærreder, danner de et alsidigt samfund af sælsomme væsner. Mennesker, dyr og objekter optræder mellem hinanden i en mangfoldig blanding af sociale situationer, de interagerer med hinanden eller har nok i sig selv, er optagede af at tage sig ud, stille sig an og præsentere sig. De fremtræder på samme tid ophøjede og latterliggjorte. Det er ofte umuligt at fortælle, hvor de er på vej hen eller hvor kommer de fra – fødderne peger en vej, mens kroppen er på vej i en anden retning.

Som beskuere inviteres vi til at træde ind på scenen og tage del i dette absurde pantomime-teater. Vi går rundt mellem de menneskestore karakterer, forundres og forbløffes over dem - og overvejer måske hvordan vi selv tager os ud? ”Oppen Samuelsen prikker med sine lune og humoristiske væsner til vores selvbillede og beder os om at se os selv i andre sammenhænge. Om at overveje vore valg, og hvordan vi træffer dem. Følger vi de udstukne veje, lader os blive ’composed’, eller skaber vi – som ’the foot and the dial’ vores egne veje?”, spørger udstillingsleder Bodil Johanne Monrad.

Om kunstneren
Kaspar Oppen Samuelsen er født i 1977 og uddannet 2000-2003 på Goldsmiths College, University of London, og 2008-2011 på Det Kgl. Kunstakademi i København. Oppen Samuelsen bor og arbejder i København, og er aktuel på gruppe-udstillingen Rundt om HUSET på HUSET i Asnæs ved Odsherred indtil den 3. juni 2018.

Udstillingen åbner torsdag den 7. juni kl. 19.00 og er støttet af Statens Kunstfond.

Læs pressemeddelelse i forbindelse med udstillingen her.
Læs pressemeddelelse på engelsk her.