Om udstillingen

Smukt, bevægende og præcist undersøger filmprojektet People We Love den usynlige forbindelse mellem en person, et kunstværk og den følelse, der forbinder os alle... kærlighed.

To store skærme monteret i vinduerne i Viborg Kunsthals gård viser forskellige portrætter. Hver portrætteret person kigger på et billede af en person de elsker.
Et billede, du som beskuer aldrig ser. Men du mærker alligevel hver ufortalt historie, når ansigterne fortæller historien om en elsket person. 

People We Love er skabt af det britiske kreative kollektiv KMA. Selvom det er fristende at sige 'af KMA', ville det ikke være sandt, fordi People We Love ikke er 'af KMA'. Den er lavet af dens deltagere i samarbejde med de mennesker, der kommer for at se på installationen og engagere deres fantasi.

People We Love er inspireret at Laurence Sternes roman The Life and Opinions of Tristram Shandy, Gentleman. Romanen blev udgivet første gang i York i 1759.  I romanen bliver en af karaktererne dybt forelsket, og forfatteren tog det modige valg at efterlade én side i bogen helt blank. Sterne forstod, at skønheden er i beskuerens øje, så han lægger pennen fra sig og beder sine læsere om at 'male' et billede af skønhed, som de ser det. Det var denne tomme side, den usynlige side hvor vi bruger vores fantasi, skaber mening og finder skønhed, der blev inspirationen til værket.

Som Kit Monkman, KMA udtrykker det:

People We Love er et projekt der prøver at opsummere følelsen af at stille spørgsmål og forestille sig ting. Det starter med én central præmis: vi ved, at alle deltagerne ser på en person de elsker. Men detaljerne bliver aldrig afsløret. Vi kan kun gætte på, hvilken glæde eller tragedie det længselsfulde smil peger på. Vi bliver bedt om at forestille os det. Og dermed bliver 'kunsten' skabt. Det er en delt transaktion, foranlediget af de portrætterede personer, skabt af beskuerne.

People We Love åbner onsdag den 28. september 2022, kl. 14.30

Credits:
Af KMA
Støttet af Viridian FX
Kommissioneret og produceret af Mediale

Læs mere på:
Mediale: People We Love