Om udstillingen

Viborg Kunsthals hovedfløj danner rammen for soloudstillingen Everything Happens for a Reason af den danske billedkunstner René Holm. Holm er især kendt for sine karakteristiske pastose oliemalerier, der udforsker menneskets indre verden og kompleksiteten af menneskelige valg. Hans malerier indfanger øjeblikke af tvivl, lykke, mod og transformation, og formidler de følelser og overvejelser, der ledsager valg i livet.

Everything Happens for a Reason er en reflekterende samling af René Holms nyeste værker, hvor han dykker ned i skæbne, tilfældighed og menneskets søgen efter mening. Han har en evne til at skildre det skjulte, det usagte og det emotionelle i sine værker. Han beskriver selv denne udstilling som en af hans mest personlige til dato: “Hvert stykke kunst fortæller en historie om livets skønhed, smerte, og de øjeblikke, der former os. Jeg håber, at de besøgende vil finde genklang i disse fortællinger,” udtaler René Holm.

Om kunstneren

René Holm (f. 1967) bor og arbejder i henholdsvis Esbjerg og Berlin. Han er uddannet på Århus Kunstakademi i 2006 og er især kendt for sine skildringer af mennesker og miljøer, der skiller sig ud fra normen eller den gængse levemåde. I sine tematiske serier fortæller Holm historier om menneskeskæbner, der lever i små samfund, der adskiller sig fra det store samfund.

René Holm har en række solo- og gruppeudstillinger i ind- og udland bag sig, senest soloudstilling i Kunstpakhuset Ikast, Vestjyllands Kunstmuseum og Kunsten Museum of Modern Art Aalborg. Han er repræsenteret i samlingerne på Trapholt Kunstmuseum, Hygum Kunstmuseum og Kunsten Museum of Modern Art Aalborg

Læs mere på

René Holms hjemmeside her: www.reneholm.dk

Everything Happens for a Reason åbner torsdag den 21. september 2023, kl. 19.00-21.00.

Download pressemeddelelse her.

Video: 'Everything Happens for a Reason' af René Holm

Filmpræsentation af René Holm, der er er aktuel med udstillingen: 'Everything Happens for a Reason'. Film lavet af Earvox.