Om udstillingen

Den aktuelle billedkunstner Mette Winckelmann arbejder med det formelle abstrakte udtryk, og ofte heri ligger indlejret et implicit stærkt konceptuelt indhold. Hun bruger medier som maleri, tekstiler, collager og installationer, hvor hun tager udgangspunkt i fællesskaber, identitet og forholdet mellem det fysiske og det mentale rum. Den kommende soloudstilling LAILA UTI bliver en totalinstallation i hele østfløjen, der vil forme en dialog med hendes eksisterende mur-udsmykning, Tro og Overtro, der blev opført rundt om Viborg Kunsthal i 2013.

LAILA UTI
Mette Winckelmann arbejder i udstillingen LAILA UTI med overgange, frisættelse og tab, også af egne metoder og vaner. Det er bl.a. overgangene mellem arkitektur og maleri, strukturer og mønstre, der forhandles og skaber nye tilstande og vilkår for udstillingen. Winckelmann gør brug af pseudonymet LAILA UTI, men ikke for at skjule sig, her er tale om et samarbejde. LAILA UTI er et navnet på en butik på Nørrebrogade i København. To bogstaver er forsvundet med tiden på butiksfacaden, og LAILA BUTIK er blevet til LAILA UTI. På latinsk kan UTI oversættes med brug.

Tabet af bogstaverne i navnet, bruger Winckelmann som et vilkår og en begrænsning, når hun skaber sine værker til udstillingen. Værkerne skabes bl.a. i tekstiler, der normalt bruges i vores nære omgivelser og på selve kroppen. Derudover integreres et lydværk, af komponist producer og musiker Heidi Mortenson, der favner hele kunstinstallationen.

Om kunstneren
Mette Winckelmann (f. 1971) er uddannet fra Academy of Art and Design, Bratislava, Slovakia i 1996-97 og ved Det Kgl. Danske Kunstakademi, København i 1997-03. Af hendes tidligere soloudstillinger kan bl.a. nævnes Stop Calling Me Names på Gl. Holtegaard, 2018 og Come Undone på Overgaden, 2016. Derudover er hun kendt for sit udsmykningsværk Tro og Overtro, 2013 - en 151m lang mosaikmur, der omkranser Viborg Kunsthal. I 2019 blev Winckelmann tildelt det 3-årige arbejdslegat fra Statens Kunstfond.

Udstillingen åbner torsdag den 5. december kl. 19.00 og er støttet af Statens Kunstfond.

Læs pressemeddelelse i forbindelse med udstillingen her.