Om udstillingen

Miraculous Noise er sammensat og skabt i samarbejde med LUX Scotland, der kuraterer udstillinger med filmkunstnere fra Skotland. Udstillingen består af 12 nye og nyere filmværker af 12 kunstnere, der alle bor og arbejder i Glasgow og har det til fælles, at de alle har et løbende engagement i musik og lyd. Filmene tager udgangspunkt i forholdet mellem billedkunst og musik, og udstillingen søger at reflektere over den væsentlige forbindelse mellem kunstneres ’moving images’ og de musikfællesskaber, som har tiltrukket kunstnere fra hele verden og bidraget til Skotlands kulturelle vitalitet. Titlen på udstillingen Miraculous Noise refererer til udtrykket ’The Glasgow Miracle’, der blev lanceret i 1996 af kunsthistorikeren Hans Ulrich Obrist, netop for at beskrive den blomstrende kunstscene i Glasgow.

Hvor Viborg siden 2019 har været udråbt som UNESCO Creative City indenfor Media Art, har Glasgow siden 2008 været det indenfor musik. UNESCO Creative Cities Network blev lanceret for at fremme samarbejde mellem byer, der aktivt bruger kreativitet som en strategisk faktor i deres byudvikling. Henrik Holmskov, der er projektleder for Viborg UNESCO Creative City, siger i den forbindelse:

”Potentialet for Viborg i UNESCO Creative City forløses bedst i tæt samarbejde med lokale og nationale kulturaktører, uddannelser, erhvervsliv og ikke mindst de stærke internationale partnere, som UNESCO-udnævnelsen medvirker til at give adgang til. Dette er Viborg Kunsthal og Miraculous Noise et fantastisk godt eksempel på.”

Udstillingen Miraculous Noise vil blive præsenteret som projektion ud mod Søndersø på gavlen af Viborg Kunsthals værkstedfløj. Hver aften kl. 19.00 mellem den 11. marts – 11. april 2021 kan udstillingen opleves udenfor.

Faciliteret af The Animation Workshop er det også muligt at se udstillingen online på platformen Eventine - se de 12 videoværker her.

 

Deltagende kunstnere
Luke Fowler, Duncan Marquiss, Christian Noelle Charles & Matthew Arthur Williams, Jamie Crewe, Anne-Marie Copestake, Sarah Forrest, Ashanti Harris, Adam Lewis Jacob, Florrie James, Wendy Kirkup & Richy Carey og Alberta Whittle.

Udstillingen er støttet af:
Statens Kunstfond 
Det Obelske Familiefond

Læs pressemeddelelse i forbindelse med udstillingen her.

Læs mere om LUX Scotland på deres hjemmeside her.