Om udstillingen

Hvis beskueren forbliver inaktiv, så går verden inde i det virtuelle miljø i opløsning - billederne falder fra hinanden og en langsom og statisk lyd toner frem. Lyden er med til at understrege og fastholde forholdet mellem det mikroskopiske, det kosmiske og det subjektive. Når beskueren begynder at bevæge sig igen, stabiliseres lyden, det visuelle rekonstrueres, og rejsen fortsætter.

Sidst på rejsen kommer man ned igennem Jordens atmosfære, tæt på havets overflade og ned i vandet. Efterhånden som den mikroskopiske verden kommer tættere på, nærmer beskueren sig et planteplankton, for til sidst at komme ind i det og antage dets perspektiv. Det visuelle bliver mere flydende, og beskueren ser nu verden fra et andet synspunkt.

VR-værket Psychoplankton af SUPERFLEX er bestilt af Viborg Kunsthal / Viborg UNESCO City of Media Art, udviklet i tæt samarbejde med The Animation Workshop og Khora Contemporary. Det præsenteres bl.a. som en del af Viborg Animation Festival 2022.

Download pressemeddelelse her.

Psychoplankton åbner torsdag den 22. september 2022, kl. 19.00-21.00. Der vil være åbningstaler kl. 19.00 ved udstillingsleder Bodil Johanne Monrad og kunstner Rasmus Nielsen, SUPERFLEX.