People We Love - Viborg Edition

På fem gulvmonterede, smukt oplyste højopløsningsskærme, opstillet i krypten i Viborg Domkirke, vil værket People We Love - Viborg vise portrætter af lokale folk fra Viborg. Hver person kigger på et billede af en, de elsker eller elskede. Værket præsenterer et nutidigt og moderne bud på portrætter og ikke mindst fejrer menneskelivets måske største skat, kærligheden.

Et billede vi som beskuere aldrig ser. Vi mærker ufortalte historier, mens ansigterne fortæller historien om en person, de elsker og holder af.

Dette samfunds-inspirerede kunstværk er skabt af den britiske kunstner Kit Monkman (KMA) og har turneret verden over i bl.a. York, England og Pittsburgh, USA. I efteråret 2022 blev en mindre version af værket også vist på Viborg Kunsthal.

I den nyeste Viborg-udgave deltager forskellige viborgensere. Næsten 60 deltagerne er blevet filmet under Snapsting og værket har verdenspremiere i forbindelse med Viborg Animations Festival i uge 39. 

Oplev udstillingen People We Love - Viborg i krypten i Viborg Domkirke fra den 28. september til den 30. december 2023.

People We Love - Viborg af KMA produceres for Viborg af: Viborg Domkirke, Viborg UNESCO Creative City, Viborg Kunsthal, Media College Denmark, KMA og York Mediale.

Praktisk information:

Udstillingsperiode
28.09.-30.12.2023

Åbningstider:
Udstillingen kan opleves i krypten i Viborg Domkirke, Sct. Mogens Gade 4, 8800 Viborg. Kirken er åben: Kl. 11.00-15.00.*

*Der henvises i øvrigt til Domkirkens hjemmeside for kirkelige handlinger, hvor udstillingen vil være lukket. www.viborgdomkirke.dk

Entré:
Entré 10 kr. for adgang til Domkirken.
Entréen betales kontant i indsamlingsbøssen i kirken eller via MobilePay. Der er gratis adgang for andagtssøgende, børn under 15 år og borgere med bopæl i Viborg.

Undervisning:

I forbindelse med udstillingen produceres undervisningsmateriale af Viborg Stifts Skoletjeneste for Kristendomskundskab.

Kontakt Charlotte Toft Konge på mail - ch@vibsko.dk - for mere information.

Ekstra materiale:

Trailer - People We Love - Trailer | York Mediale 2020

People We Love - Interview Kit Monkman

Mediale York - People We Love