Om udstillingen

Viborg Kunsthals hovedfløj danner rammen om den prisvindende danske fotokunstner Sofie Amalie Klougarts hidtil største soloudstilling. Med udstillingen Sites for Myths tager hun beskuerne med på en pilgrimsvandring i Det Hellige Land, et landområde som har stor betydning for de tre religioner; jødedom, kristendom og islam og som gennem århundreder har været præget af både religiøse og politiske konflikter. Stedet er blevet besat gennem århundreder og besætter samtidig sine besøgende.

Med nye værker udforsker Klougart de mytiske steder og undersøger, hvordan deres overvældende historie om storhed og fald, tab og besættelse danner en oplagt grobund for mytedannelser. Hun er fascineret af hverdagslivets mange modsætninger og hvordan stedet præger de israelere og palæstinensere, der lever i et hårdt ramt konfliktområde, men også hvordan stedet sætter spor i dem, der valfarter dertil i tusindtal som religiøse turister.

Med udstillingen vil Klougart udbygge sine omfangsrige fotografiske undersøgelser om stedets betydning, samt præsentere nye tiltag i form af lydinstallationer, tekster og fundne objekter.

Om kunstneren
Sofie Amalie Klougart (f. 1987) bor i København og arbejder i både Oslo og København. Hun er uddannet fotojournalist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i 2013 og har siden arbejdet som fotoredaktør, underviser, selvstændig fotograf og med egne kunstneriske projekter. Klougart har blandt andet leveret fotografier til Dagbladet Information og The New York Times og har vundet priser ved Årets Pressefoto flere gange. Derudover har hun udstillet på Museet for Samtidskunst, Fotografisk Center, Nasjonalmuseet i Oslo, National Nordic Museum i Seattle og de censurerede udstillinger Kunstnernes Efterårsudstilling i Den Frie Udstillingsbygning og på Forårsudstillingen i Kunsthal Charlottenborg.

Sites for Myths åbner torsdag den 26. januar 2023, kl. 19.00-21.00.

Læs pressemeddelelsen her.

Film i udstillingen: 'Sites for Myths' af Sofie Amalie Klougart

Online tour i udstillingen 'Sites for Myths' af Sofie Amalie Klougart 2023. Viborg Kunsthal.