Om udstillingen

Den multidisciplinære kunstner Sizhu Li er født i Kina, men bosat i New York, og hendes tilhørsforhold til to forskellige kontinenter har givet hende et helt unikt visuelt sprog. Hendes værker kombinerer på poetisk vis en forståelse af sammenhængen mellem den menneskelige natur og universet med immersiv kinetisk kunst.

Sizhu Lis stedspecifikke værk Moonment består af et metallisk bølgehav, skabt af aluminiumsplader og programmerede ventilatorer, der danner et levende og perkussivt miljø af mekaniserede bølgebevægelser i kunsthallens østfløj. Værket er inspireret af et digt af Tang-dynastiets kinesiske digter Jiuling Zhang. Digtet, der oversat hedder Gazing at the Moon, Longing from Afar, låner fra ideen om, at når månen stiger over havets overflade, forbinder den alle mennesker uanset deres geografiske placering.

Som en del af den kinetiske installation erstatter bevægelsen af aluminiumsplader det månelys, der når jorden. Aluminiumspladernes ebbe og flod af styres af koder, der afspejler det binære i orientalsk og moderne filosofi. Materialet er ikke kun begrænset til den fysiske virkeligheds taktile kvalitet, men har potentialet til at fremtrylle melankoli såvel som nostalgi, når de opleves af publikum.

Om kunstneren
Sizhu Li har en BFA fra Central Academy of Fine Arts og en MFA fra Maryland Institute College of Art med Toby Devan Lewis Fellowship. Li bor i New York og underviser på Pratt Institute. Hun har udviklet et unikt visuelt sprog med fordybende kinetisk kunst for at illustrere forståelse af den menneskelige natur og universet. Li har bl.a. udstillet på Staten Island Museum, Morris Museum, Attleboro Arts Museum, Anderson Ranch Arts Center, Flux Factory, Governors Island Art Fair & Public Art Project og Chashama Gallery.

Siden 2020 er hendes pandemi-inspirerede turnéprojekt Moonment blevet godt modtaget i Alabama Contemporary Art Center, Missouri State University og Maryland HoCo Arts Council. Denne rejse er stadig i gang. Li bor i øjeblikket i New York og underviser på Pratt Institute.

Moonment åbner torsdag den 25. januar 2024, kl. 19.00-21.00.

Download pressemeddelelse på dansk her.

Download press release here.