Om udstillingen

Den stedspecifikke udstilling “Step back, step back please” tager udgangspunkt i den globale pandemi, der fundamentalt har forandret den verden, vi lever i. 

De to kunstnere Signe Guttormsen (DK) og Andrea Ostermeyer (DE) implementerer store blomsterbede ude i haven og i gården. De spærrer de almindelige gangruter i haven, så havens gæster må gå gennem bedene og træde blomsterne ned, hvilket iscenesætter følelsen af at gøre noget der er helt forkert. Dette skaber et billede på det akavede, grænseoverskridende og den uvante kropslige afstandtagen til hinanden, vi har haft under – indtil nu – to års Corona-pandemi.

Indendørs vil Guttormsens installation i den ene del af Østfløjen byde beskueren indenfor i trange, men uoverskuelige rum. De lodrette flader i disse rum er ikke faste vægge, men lamelgardiner monteret på stålkonstruktioner, illumineret af et loft af lysarmaturer. I den anden del af Østfløjen møder beskueren Ostermeyers frithængende tekstilskulptur i det dobbelthøje udstillingsrum. Den store genkendelige og alligevel afvisende skulptur skaber en følelse af kontrast og fremmedgørelse hos beskueren.

Andrea Ostermeyer (f. 1961) er en tysk billedkunstner, der bor og arbejder i Mannheim. Hun har studeret ved Hochschule für Bildende Kunst i Braunschweig. Ostermeyer arbejder skulpturelt og installatorisk og inddrager materialer såsom silikone, sæbe, tekstil og plastik. Gennem sine værker ønsker hun at udfordre forståelsen af det givne materiale. Med sine værker udfordrer hun den kropslige oplevelse af materialet og hverdagslivet.

Step back, step back please åbner torsdag den 19. maj 2022, kl. 19.00-21.00. Der vil være åbningstaler kl. 19.00 ved leder for Goethe-Institut Dänemark Barbara Honrath, kunstner Signe Guttormsen og udstillingsleder Bodil Johanne Monrad.

Læs og download udstillingskataloget her.

Download pressemeddelelse på dansk her.
Download English press release here.