Om udstillingen

Det portugisiske ord ’enredado’ betyder sammenfiltret eller noget, der er fanget i et net. Det kan også forbindes med ordet ’enredo’, som betyder plot. Det brasilianske kunstnerpar Carolina Ponte og Pedro Varela arbejder med konstruktioner af plots og spind, som er beregnet på at fange tilskueren i deres fortællinger og former, konstrueret med forskellige materialer.

Udstillingen er en dialog mellem Pontes og Varelas værker, der udforsker både ligheder og forskelle i deres kunstneriske undersøgelser. Begge kunstnere bruger tegningen som startpunkt og omdrejningspunkt i deres værker. Pontes symbolmættede keramikskulpturer og tegninger er skabt ved sammenstilling af mønstre indsamlet fra forskellige kulturer og historiske perioder. Varelas collageinstallationer absorberer billeder fra sociale medier, kunsthistorie, abstrakte former, fragmenter af tekster, sange og alt, hvad der kan oversættes til tegning.

Ponte og Varela deltog i Riddergade AIR, Viborg Kunsthals residencyophold i 2017 og kan derfor med deres store kendskab til udstillingsrummene skabe en unik, stedsspecifik udstilling til Viborg Kunsthals østfløj.

Om kunstnerne
Carolina Ponte (f. 1981) og Pedro Varela (f. 1981) bor og arbejder begge i Petrópolis, Brasilien. Ponte har en bachelor i grafik fra Universidade Federal do Rio de Janeiro og en overbygning i samtidskunst fra Escola des Artes Visuais do Parque Lage. Varela har en bachelor i kunst fra Universidade Federal do Rio de Janeiro og en overbygning i kunst og filosofi fra Escola des Artes Visuais do Parque Lage. Ponte og Varela har både udstillet sammen og hver for sig. De har begge haft soloudstillinger i Brasilien, Mexico, Frankrig, Argentina, Chile og Qatar og deltaget i mange gruppeudstillinger i Sydamerika, USA og Europa.

Enredado åbner torsdag den 26. januar 2023, kl. 19.00-21.00.

Læs pressemeddelelsen her.

Download English press release here.

Video: 'Enredado' af Carolina Ponte og Pedro Varela

Filmpræsentation af Carolina Ponte og Pedro Varela fra Brasilien, der er aktuel med udstillingen: 'Enredado'. Film lavet af Earvox.