Om udstillingen

Ditte Ejlerskov er en af de markante profiler inden for nutidsmaleriet herhjemme, hun sætter maleriet i kontakt med mainstreamkulturen og forholder sig eksperimenterende til maleriet som medium.

På udstillingen Den inverterede Pyramide vil Ejlerskov præsentere nye og ældre værker, der både vil bestå af film, maleri og installation. I sine værker undersøger hun det komplicerede forhold mellem virkeligheden og de digitale konstruktioner, som vi observerer virkeligheden igennem.

En hyperrealistisk simuleret tilværelse
Man kan bl.a. opleve filmværket I SPLURGE MYSELF (2016), hvor kunstneren fortæller om sin rejse til Barbados for at søge efter det univers, hun havde skabt i digital kommunikation med en emailscammer – en manipuleret verden, hvor det er svært at skelne mellem drøm og virkelighed, løgn og sandhed. Udover dette værk vil udstillingen bestå af malerier, der med forskellige greb undersøger muligheden af, at vi i virkeligheden lever i en simulation. At vores virkelighed i virkeligheden er en hyperrealistisk simuleret tilværelse, skabt af andre.

I den nye værkserie vil Ejlerskov opsøge denne tanke og antage, at vi befinder os i en sådan simulering. Strukturen af simuleringen ligner en inventeret pyramide og punktet i bunden af denne trekant er den sande virkelighed, som vi ikke kan se. Malerierne vil være inspireret af flere teknikker så som fiberkunst fra 1960erne, charter-ferie-æstetik fra 1980erne og samtids-science fiction.

Om kunstneren
Ditte Ejlerskov (f. 1982) bor og arbejder i Danmark efter have boet i Sverige i mange år. Hun er uddannet fra Malmö Art Academy og Det Fynske Kunstakademi og er endvidere medstifter af forlaget Woodpecker Projects, SE, stiftet i 2008. Hun har tidligere udstillet på Galleri Specta, Danmark, Röda Sten Konsthal, Sverige og Kristiansand Kunsthall, Norge. Udstillingen Den inverterede Pyramide på Viborg Kunsthal vil være Ditte Ejlerskov’s største soloudstilling i Danmark hidtil.

Udstillingen åbner torsdag den 5. december kl. 19.00 og er støttet af Statens Kunstfond.

Læs pressemeddelelse i forbindelse med udstillingen her.